Tila

Pargas Gård on tänä päivänä nykyaikainen ja monipuolinen luomumaatila, joka panostaa erityisesti luomu pihvilihan tuotantoon. Vuodesta 1995 alkaen meillä on ollut oikeus käyttää tuotteissamme luomumerkkiä. Haluamme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia ja luonnonmukaisesti viljeltyjä raaka-aineita ja tuotteita.

Minulle on tärkeää kehittyä luomumaanviljelijänä ja kehittää maatilaa monipuoliseksi kokonaisuudeksi jossa monenlaiset kasvit, hyönteiset ja eläimet viihtyvät. Tällä hetkellä toimin myös puheenjohtajana Uudenmaan ruotsinkielisen tuottajajärjestön luomutuotannon valiokunnassa sekä mentorina luomumaanviljelystä kiinnostuneille maanviljelijöille. 1.4.2015 lähtien olen myös System Cameleon kylvökoneen välittäjä Suomessa.
Tervetuloa tutustumaan Pargas Gårdiin ja luomutuotteisiimme!

Mathias & Nina

TIETOA

Luonnonmukainen viljely
- Runsaat 250 hehtaaria peltoviljelyä, josta 67 hehtaaria on omaa maata ja loput vuokrapeltoja
- Viljantuotanto (ruis, kaura, härkäpapu, herne ja öljypellava)
- Nurmea eläimmille
- Tilalla on myös luonnonlaitumia, kosteikkoja ja suojavyöhykkeitä

Luonnonmukainen pihvilihan tuotanto
- 40 Aberdeen Angus emolehmää
- 25 Highland Cattle, eli Ylämaankarjaa
- Kaikki vasikat ja kasvavat eläimet mukaan lukien tilan eläinten määrä on noin 130
garden 02
garden 01
 

Nimi: Mathias Weckström

Ikä: 38 vuotta
Perhe: Vaimo Nina, lapset Alwin ja Ylwa
Tausta: Kasvanut Pargas Gårdin tilalla. Lähti lukion jälkeen opiskelemaan maataloutta Sydvästin ammattikorkeakoulussa. Agrologin tutkinnon suoritettuaan hän otti vastuun Pargas Gårdista vuonna 2004.
Tavallinen työpäivä tilalla: Työpäivä alkaa klo 8 eläintenhoidolla, peltotöillä, konttoritöillä, koneiden huollolla, aitojenkorjauksella ym. Kello 10 pidetään kahvitauko ja lyhyt tapaaminen tilan kahden työntekijän kanssa. Kello 12.30 on yhteinen lounas, jonka Nina on valmistanut. Työpäivä päättyy klo 16.30.
Huippusesongin aikaan työpäivät ovat pitkiä ja myös viikonloppuisin tehdään töitä. Silloin töissä on myös harjoittelijoita ja muita tilapäisiä työntekijöitä.
Lomailun aika: Syyskuussa ja helmi- tai maaliskuussa
Tulevaisuuden unelmia: Talon remontin valmistuminen. Kehittyä edelleen maanviljelijänä ja hoitaa menestyvää luonnonmukaista maatilaa.
Harrastukset: Metsästys, kantri muusiikki, ruuan laitto ja matkustaminen
Lempivuodenaika: Kevät

Nimi: Nina Weckström

Ikä: 36 vuotta
Tehtävät tilalla: Avustaminen mahdollisimman monessa asiassa, eniten toimisto- ja kotitaloustehtävissä. 
Parasta tilalla asumisessa: Nauttii rauhasta ja luonnosta, erityisesti lasten syntymän jälkeen. Pitää siitä, että luonto, meri ja eläimet ovat niin lähellä.
Harrastukset: Käsityöt, sisustus ja luonto.
Lempivuodenaika: Kesä

Nimi: Alwin Weckström, 9 vuotta

Auttaa lehmien ruokinnassa ja viihtyy hyvin traktorien ja puimureiden kyydissä. Alwin pelaa mielellään sählyä ja on innokas kalastaja, joka pitää kaikenlaisista kalastustavoista.

Nimi: Ylwa Weckström, 7 vuotta

Ylwa auttaa mielellään äitiä leipomisessa ja isää lehmien ruokinnassa. Hän on erinomainen nukahtamaan traktoreissa, kaivinkoneissa ja puimureissa. Ylwa tykkää prinsessoista, hevosista ja laulaa mielellään.

Löydä meidät

Mathias och Nina Weckström

Osoite:
Pargasintie 101 A, 10600 TAMMISAARI
Puh: +358 40 530 5953, +358 40 707 2337
S-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
cameleon
  • facebook
  • kontakt