Produkter

 

RECEPT

Vi rekommenderar Chimichurri till vårt biffkött. Chimichurri är en kryddstark sås, som används som marinad och sås till främst grillat kött. Såsen är ursprungligen från Argentina.

Recept för Chimichurri
2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl olivolja
2 msk vinäger
3 msk finhackad schalottenlök (eller gul lök)
4-6 klyftor finhackad vitlök
1 tsk chiliflakes
Smaka av med salt

Om man vill kan man hacka en tomat och smaksätta med citron och svartpeppar.
I stället för att hacka ingredienserna fint kan man använda mixer och på detta sätt få en finare sås. Chimichurri passar till nästan allt kött.

TIPS

Mörning av kött

Köttet har hängt ca en vecka före förpackning i vacuum. Om man vill få riktigt mört kött kan man möra helköttet (stekar, filéer, entrecote) ytterligare i kallt kylskåp i vacuumförpackningen.
Påsen skall vara hel. Heikin Liha Oy som förpackar vårt kött har rekommenderat att man mörar köttet i 3 veckor under
4 graders temperatur. Köttet blir mörkare till färgen och avger vätska.
Malet- strimlat- och soppkött kött är bäst att frysa ner genast. Om man vill ha malet kött i ca 500g ransoner i stället för 1kg kan man klämma åt vacuumpåsen på mitten före den sätts i frysen.
Då kan man lätt klippa av påsen på mitten för att få ca 500g utan att tina upp hela förpackningen.

Info om styckningsdetaljer

Kort Grilltid (några minuter)
Bavette (Skirt Steak), Flank Steak, Flat Iron Steak (Fjäderbladsbog), Picanha (Top Sirloin Cap), Tender Petite, T-Bone, Club Steak, Enrecote, Yttre och Inre file, ”Mörbultad” Inre Stek i biffar samt Biffar av malet kött

Längre Grilltid (flera timmar beroende på köttbit)
Tri Tip Steak, Ribs, Brisket, Övriga Stekar

Bavette, Flank Steak, Flat Iron Steak och Picanha föredrar vi att grilla hela och sedan skiva tunt. Man bör akta att inte översteka. Helst skall de vara rosa inuti och lite brunknapriga utanpå. Håll dem i rumstemperatur före grillning.

Tender Petite, T-bone, Club Steak, Entrecote, Yttre och Inre File samt mörbultad inre stek kan grillas som biffar och helst vara rosa inuti för att vara möra och saftiga.

Tri Tip, Ribs, Brisket och övriga stekar behöver tid för att möra. De kan grillas kort stund på het värme för att ytan skall bli brun och hålla vätskan innanför. Efter det låg temperatur i 1-10 timmar beroende på köttbiten, tills den är mör.

På Internet finns det oändligt med resept och youtube filmer som lönar sig att ta del av.
djuren 01
djuren 02

Hitta oss

Mathias och Nina Weckström

Adress:
Pargasvägen 101 A, 10600 EKENÄS
Tel: +358 40 530 5953, +358 40 7072337
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
cameleon
  • facebook
  • kontakt