Eläimet

Lihakarjamme on pääsääntöisesti Aberdeen Angus rotua. Aberdeen Anguksesta saa erittäin hyvää marmoroitua lihaa. Meillä on myös pieni lauma Ylämaan karjaa joka on erinomainen luonnon niittyjen hoitaja. Kaikki eläimet kasvatetaan luomu periaatteiden mukaisesti. 

Kesäaikaan maatilan koko lihakarja laiduntaa pelloilla ja luonnonniityillä. Niityt ja rantalaitumet vahvistavat tilan biologista monimuotoisuutta. Laiduntamisen ansiosta alueella on sekä harvinaisia kasveja että lintuja. Talvikaudeksi eläimet tuodaan pihanavettoihin, jossa on oljella kuivitettu ja pehmustettu makuualusta. Navetoissa ne voivat liikkua vapaasti ja niillä on mahdollisuus mennä ulos lähellä olevaan pihattoon. Koska eläimemme voivat ulkoilla ympäri vuoden, ovat ne terveitä ja pirteitä.

Tilan vasikat saavat kulkea emonsa mukana noin kuuden kuukauden ajan. Puolen vuoden ikään mennessä ne ovat oppineet syömään aikuisten lehmien rehua. Silloin ne erotetaan emostaan ja saavat muuttaa vasikkakavereidensa kanssa omaan navettaan. Sen jälkeen ne myydään toisille tiloille.
Talvisaikaan kaikki eläimet syövät pääsäntöisesti kesällä korjattua nurmea jota on säilötty valkoisiin muovipaaleihin, eli säilörehua. Kaikki eläinten syömä säilörehu tuotetaan luonnonmukaisesti omalla tilalla. Eläinten hyvinvointia ajatellen tilalle ostetaan luomuhyväksyttyä suolaa ja kivennäistä.

djuren 01
djuren 02

Löydä meidät

Mathias och Nina Weckström

Y-tunnus: 1910472-3
Osoite:
Pargasintie 101 A, 10600 TAMMISAARI
Puh: +358 40 530 5953, +358 40 707 2337
S-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
pargasgård
  • facebook
  • youtube